Pensioenfonds voor de Woningcorporaties verlengt contract met APG

Gepubliceerd op: 14 maart 2016

APG blijft voor Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW) het vermogensbeheer, de pensioenadministratie en -communicatie verzorgen. Per 2016 heeft bedrijfstakpensioenfonds SPW het contract met APG voor onbepaalde tijd verlengd.

 

Dienstverlening voor SPW

APG beheert en belegt voor SPW een pensioenvermogen van ruim €10 miljard. Daarnaast zorgt APG voor de correcte administratie van pensioenrechten, incassering van premies en betaling van pensioenuitkeringen. Verder is APG verantwoordelijk voor de communicatie met (oud) deelnemers en gepensioneerden van SPW. Ten slotte adviseert APG het bestuur van SPW op het gebied van communicatie, juridische en actuariële zaken.

 

“Hoge klanttevredenheid”

Zowel SPW als APG zijn positief over de samenwerking in de afgelopen jaren en kijken met vertrouwen naar de toekomst. De nadruk blijft liggen op het verder verhogen van de kwaliteit van dienstverlening en het verlagen van de kosten.

 

Jim Schuyt, bestuursvoorzitter bij SPW: “Wij zijn tevreden over de samenwerking met APG. Naast een goed beleggingsresultaat is er bij APG ook veel kennis over onze branche opgebouwd. Bovendien verloopt de communicatie uitstekend. Dit resulteert in een hoge klanttevredenheid onder aangesloten werkgevers en deelnemers.”

 

Mark Boerekamp, Chief Operations Officer bij APG: “We zijn vanzelfsprekend zeer verheugd met deze contractverlenging. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om de dienstverlening aan SPW en haar deelnemers verder te verbeteren. Tegelijk zijn we erin geslaagd om de kosten te verlagen. De komende jaren gaan we verder op deze ingeslagen weg.”

 

Tweede contractverlenging APG in korte tijd

De nieuwe overeenkomst met SPW is voor APG de tweede contractverlenging van 2016. Eerder dit jaar maakte APG bekend dat het contract met Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS) tot 2021 is verlengd. Daarmee weet de pensioenuitvoerder in korte tijd zowel een bedrijfstak- als een beroepspensioenfonds langer aan zich te binden.