Alles wat je moet weten over het vernieuwde pensioenstelsel

Op weg naar het vernieuwde pensioenstelsel


Wij zijn onderweg naar een vernieuwd pensioenstelsel. De samenleving verandert. We wisselen vaker van baan en worden gemiddeld steeds ouder. Er zijn minder werkenden ten opzichte van gepensioneerden. De pensioenpremies zijn gestegen. En gaat het goed met de economie? Dan kunnen de pensioenen soms toch niet omhoog. Dat voelt oneerlijk. De huidige regels voor pensioen passen hier niet goed bij. Daarom moeten ze worden aangepast, zodat we een pensioenstelsel krijgen dat beter past bij de huidige tijd en de veranderingen die nog komen. We behouden de goede dingen van ons huidige stelsel: zo blijven we samen beleggen en blijven we samen de risico's delen.  

Als pensioenuitvoerder vinden we het belangrijk dat het vernieuwde stelsel nóg beter is voor Nederland. We vinden het belangrijk dat de nieuwe regels voor pensioen uitlegbaar en uitvoerbaar zijn. Op deze pagina vind je informatie over het waarom, hoe en wanneer. 

 

 

Pensioen in Nederland

Pensioenbegrippen

 

Wat is invaren? Wat wordt bedoeld met een solidariteitsreserve? Hier leggen we de definities van veelgebruikte begrippen eenvoudig aan je uit.

 

Lees meer >

De meest gestelde vragen

Toon meer

Het laatste nieuws

Bekijk alles