APG investeert in Chileense markt voor hoogspannings- netwerken

Gepubliceerd op: 31 maart 2021

APG en het Chileense concern Celeo hebben een overeenkomst getekend waardoor ze volledig eigenaar worden van het hoogspanningsnetwerk van de Chileense Colbún Transmisión, S.A. Hiermee verdubbelen zowel APG als Celeo hun beleggingen in de markt voor hoogspanningsnetwerken en versterken ze hun leidende positie op de Chileense markt.

 

Colbún Transmisión S.A. beheert 29 hoogspanningslijnen met een totale lengte van 899 kilometer en 27 transformatorstations. De portefeuille heeft een omvang van circa 5% van het totale hoogspanningsnetwerk in Chili. Door deze overname worden APG en Celeo de op één na grootste speler op de gereguleerde Chileense transmissiemarkt.

 

APG neemt, namens haar pensioenfondsklanten ABP en PPF APG, een belang van 80% in het bedrijf. Celeo neemt de resterende 20% over. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. De afronding van de transactie zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van 2021.

 

Ron Boots, hoofd Infrastructure Europe bij APG: “Door deze overeenkomst verwerven we een sterke positie op de Chileense markt voor hoogspanningsnetwerken. Dat is belangrijk, omdat we altijd streven naar solide, stabiele infrastructuurinvesteringen. Die helpen ons namelijk om op de lange termijn solide rendementen te realiseren voor onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers.”

 

Bekijk ook dit nieuwsitem van CNN: