APG ondertekent partnerschap met Workplace Pride

Gepubliceerd op: 4 oktober 2022

APG is partner geworden van Workplace Pride, het internationale platform voor LHBTQIA+-inclusie op de werkvloer. Het partnerschap past bij APG als aantrekkelijke werkgever voor werknemers met diverse achtergronden.

 

Werknemers uit de LHBTQIA+-gemeenschap verliezen maar liefst 30 procent van hun plezier en productiviteit als ze niet zichzelf kunnen zijn op de werkvloer, stelt Workplace Pride. APG gelooft dat, wanneer een werknemer zich welkom en gewaardeerd voelt op de werkvloer, dit leidt tot meer werkplezier en betrokkenheid bij werknemers en tot betere resultaten voor onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers.

 

Afspiegeling
“Ons uitgangspunt is dat je bij ons kunt zijn wie je bent”, zegt Heleen Kuijten, Managing Director HR bij APG. “Wij streven ernaar een organisatie te zijn die een afspiegeling vormt van de samenleving waar wij  voor werken. Door partner te worden van Workplace Pride kunnen we gebruikmaken van hun kennis en netwerk, en zo verder werken aan een inclusieve werkomgeving. We zien het partnerschap als een ondersteuning en aanmoediging om onze ambities waar te maken en een voorbeeld te zijn op het gebied van diversiteit en inclusie, binnen en buiten onze sector.”

 

Over Workplace Pride
Workplace Pride is een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor het verbeteren van het leven van leden van de LHBTQIA+-gemeenschappen op werkplekken over de hele wereld. De stichting streeft naar een wereld van inclusieve werkplekken waar LHBTQIA+’ers echt zichzelf kunnen zijn, gewaardeerd worden en, door hun bijdragen, kunnen helpen om het voortouw te nemen voor anderen. Naast APG zijn onder andere ABN AMRO, Unilever en PWC partners. Verder is o.a. de Rijksoverheid founder en zijn talloze bedrijven reguliere leden van het netwerk, waaronder ministeries en gemeentes en bedrijven als UWV, EY en De Nederlandsche Bank.