Peter Branner vicevoorzitter bij Europese beleggersbelangenorganisatie EFAMA

Gepubliceerd op: 14 juni 2021

Peter Branner, Chief Investment Officer van APG Asset Management, is benoemd tot vicevoorzitter (‘vice president’) van de European Fund and Asset Management Association (EFAMA).

 

Tijdens de jaarvergadering van de belangenorganisatie voor de Europese vermogensbeheersector is een nieuw bestuur gekozen. Daarin vervult Naïm Abou-Jaoudé de rol van voorzitter (‘president’) en treedt naast Branner ook Joseph Pinto als vicevoorzitter aan.

Abou-Jaoudé is chief executive officer bij de Belgische vermogensbeheerder CANDRIAM, het voormalige Dexia Asset Management. Pinto bekleedt de functie van global chief operating officer bij de vermogensbeheertak van het Franse Natixis. De leden van EFAMA vertegenwoordigen gezamenlijk een beheerd vermogen van EUR 27 biljoen.

Cruciale taak
De benoeming van het nieuwe EFAMA-bestuur geldt voor een periode van twee jaar. In een reactie op zijn benoeming benadrukt Abou-Jaoudé dat er voor Europese vermogensbeheerders naast hun financiële doelstellingen een cruciale taak ligt om een duurzamere en inclusievere toekomst te stimuleren.