Nieuwe podcast van APG: Best Financial Friend

Gepubliceerd op: 10 juni 2024

Praten over geld. Daar zijn we in Nederland niet zo goed in. En dat terwijl het heel nuttig kan zijn. Soms zelfs broodnodig. In Best Financial Friend, een nieuwe podcastreeks van APG, gaan we dat dus wél doen. Van de impact die je opvoeding heeft op jouw financiële blik tot absolute do’s en don’ts bij salarisonderhandelingen. In de eerste aflevering zoomen we in op persoonlijke financiële flops én tops.

 

Het mag dan volgens velen nog steeds niet bon ton zijn om over je financiën te spreken, het kan wel degelijk bijdragen aan meer financieel bewustzijn. En dat is weer een belangrijke factor in het verkleinen van de loon- én pensioenkloof in Nederland. In BFF de podcast openen we de kasboekjes en brengen we het gesprek van de keukentafel naar de studio. Hoe heb je het thuis geregeld? Welke afspraken maak je als gezin over parttime werken? Allemaal vragen die voorbijkomen. We kunnen namelijk veel leren van elkaars gewoonten, flaters én ervaringen op financieel gebied.

 

Bewustwording
“Financiële keuzes en gewoonten nu kunnen van grote invloed zijn op hoe je inkomen en pensioen er later uitzien”, zegt Sterre Ooms, teamlead bij APG Research en presentator van de podcast. “Zo zie je dat vrouwen in Nederland gemiddeld 40 procent minder pensioen krijgen dan mannen. Onder meer omdat vrouwen eerder parttime gaan werken dan mannen. APG vindt het belangrijk om deze pensioenkloof kleiner te maken. Niet voor niets zet de CEO van APG, Annette Mosman, zich daar al jaren actief voor in.”

Uiteindelijk begint het allemaal bij bewustwording, zegt Sterre: “Deze podcast, waarin we het eerlijke gesprek over geld voeren – met de leuke kanten en minder leuke kanten -, draagt daar hopelijk aan bij.”

 

Wijze lessen
De nieuwe podcastreeks, afwisselend gepresenteerd door APG’ers Sterre Ooms en Rick Akkermans, heeft iedere drie afleveringen een nieuw panel. Het aftrappende panel bestaat uit Maikel Breukelman, Det Olde Hampsink en Gerco de Mare. Met in deze aflevering dus de vraag: welke tops en flops heb jij meegemaakt op financieel gebied? Een gesprek over gestolen horloges, ongelukken zonder allriskverzekeringen en onder water staande huizen. Maar ook over de waarde van herinneringen maken en wijze lessen van (o)pa en (o)ma.

 

Luister de hele aflevering hier. En houd apg.nl en Spotify in de gaten voor de volgende podcasts!