Engagement werkt: Shell maakt doelstellingen duurzaamheid concreter

Gepubliceerd op: 3 december 2018

Dat engagement op het gebied van duurzaamheid en ESG met beursgenoteerde ondernemingen werkt, blijkt wel uit het statement dat Shell samen met een groot aantal institutionele investeerders vandaag publiceert. De investeerders, waaronder APG, zijn samen goed voor zo’n $ 32 biljoen en traden gezamenlijk op namens de Climate Action 100+.

 

Shell maakte vandaag bekend om binnen afzienbare tijd doelen vast te stellen om op lange termijn zijn ‘Net Carbon Footprint’ te reduceren en zo een bijdrage te leveren aan het realiseren van de Parijs-doelstellingen en klimaatverandering tegen te gaan. 

Minstens zo belangrijk is dat Shell deze doelen nu wil koppelen aan de beloning van het topmanagement.

 

Het zijn beide punten waarover APG, namens de fondsen waarvoor zij werkt, in intensieve dialoog was met het topmanagement van Shell. Dit als onderdeel van de insluitingsaanpak van APG.

 

Namens ABP, het grootste pensioenfonds waar APG voor werkt stelt Corien Wortmann: "Dit is een belangrijke stap, omdat het management van Shell verdere stappen zet om bij te dragen aan het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Dat Shell nu haar ambitie in haar beloningsbeleid heeft verankerd, biedt vertrouwen dat Shell zich er echt voor inzet. Als langetermijn verantwoordelijke beleggers en aandeelhouders in Shell blijven we in gesprek met het bedrijf en volgen we de voortgang met belangstelling. We hopen dat andere bedrijven Shell zullen volgen."

 

Lees meer

Het Persbericht van Shell en investeerders

Het Financieele Dagblad: "Shell koppelt concrete klimaatdoelen aan beloning van de top"

Financial Times: "Shell yields to investors by setting target on carbon footprint"