APG verkoopt deel van belang in Iberische winkelcentra

Gepubliceerd op: 2 maart 2020

Als belegger van pensioenvermogen investeert APG al sinds 2003 in een portefeuille van kwalitatief zeer hoogwaardige winkelcentra in Portugal en Spanje. Samen met medeaandeelhouder Sonae Sierra had APG jarenlang een succesvol 50/50 partnerschap. APG, namens zijn pensioenfondsklanten, en Sonae Sierra hebben nu besloten om een 50% belang in deze portefeuille te verkopen aan Allianz en Elo. Gezamenlijk vormen deze vier partijen nu een nieuwe joint venture - Sierra Prime - om de ontwikkeling en groei van de portefeuille verder te ondersteunen. Allianz en Elo betalen een bedrag van EUR 525 miljoen voor dit 50% belang.

 

“In de afgelopen 17 jaar heeft onze investering in deze winkelcentra zijn kracht en veerkracht getoond. We zijn nu verheugd deel uit te maken van de oprichting van Sierra Prime, waardoor we ook in de toekomst betrokken blijven bij deze winkelcentra, en tegelijkertijd Allianz en Elo, twee gerespecteerde institutionele beleggers, als nieuwe partners bij de onderneming kunnen betrekken. Alle partijen kijken ernaar uit om de ontwikkeling en groei van deze kwalitatief zeer hoogwaardige winkelcentra verder te ondersteunen”, zegt Robert-Jan Foortse, hoofd APG European Property Investments.

 

De Sierra Prime-portefeuille omvat drie winkelcentra in Lissabon (Centro Colombo, Centro Vasco da Gama, CascaiShopping), NorteShopping in Porto, Plaza Mayor in Málaga en de recent geopende McArthurGlen Designer Outlet Málaga.