APG en GPIF gaan samenwerken in gezamenlijk beleggings- programma

Gepubliceerd op: 7 april 2024

APG en het Japanse Government Pension Investment Fund (GPIF) hebben een gezamenlijk beleggingsprogramma gelanceerd om toegang te krijgen tot aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden, met een focus op infrastructuur in ontwikkelde markten wereldwijd. 


Het partnerschap zal zich richten op sectoren zoals duurzame energie, glasvezelnetwerken, transport en andere infrastructuurprojecten die aansluiten bij de langetermijnstrategieën van beide pensioenbeleggers om langetermijnwaarde te creëren voor hun pensioenfondsdeelnemers.

 

Het is voor het eerst dat GPIF – het grootste pensioenfonds ter wereld – en APG, namens ABP als meerderheidsaandeelhouder, de handen ineenslaan. Deze samenwerking brengt twee van 's werelds grootste pensioenbeleggers samen, met een gecombineerd totaal beheerd vermogen van meer dan twee biljoen euro.

 

"We zijn verheugd om samen te werken met GPIF, omdat onze gedeelde toewijding aan private investeringen op lange termijn van deze samenwerking een natuurlijke match maakt. Wij geloven dat het bundelen van onze krachten zal helpen tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan gecoördineerde acties van gelijkgestemde langetermijninvesteerders om langetermijnwaarde te leveren aan onze pensioenfondsklanten, hun deelnemers en de bredere samenleving. We kijken er dan ook naar uit om samen te werken met GPIF en onze gezamenlijke doelen te bereiken", aldus Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management.

 

Bekijk het volledige (Engelstalige) persbericht hier.