APG vergroot belang in elektrisch treinverkeer Europa

Gepubliceerd op: 13 januari 2021

APG heeft namens zijn pensioenfondsklanten ingestemd met de overname van een belang van 20,9% in Alpha Trains van AMP Capital. APG heeft al een indirect belang van 41,1% in het in 2019 overgenomen bedrijf.

 

De investering in Alpha Trains, een leasemaatschappij voor passagierstreinen en locomotieven in Europa, sluit aan bij de duurzame beleggingsstrategie. Het grootste deel van de vloot is elektrisch en draagt daardoor bij aan een lagere CO2-uitstoot van de Europese transportsector.

 

Sterke positie

Arjan Reinders, Head of Infrastructure APG: “Alpha Trains is een uitstekende onderneming met een sterke positie op de continentale Europese spoorwegmarkt. We hebben de ambitie om op de langere termijn verder bij te dragen aan het succes en de groei van Alpha Trains. We doen deze investering in een tijd van voortdurende liberalisering van de markten voor passagiers- en vrachtvervoer per spoor in Europa. Dat zal verdere investeringen stimuleren en het duurzame, koolstofarme massatransport bevorderen."

 

Marktleider

Met activiteiten in meer dan 17 Europese landen is Alpha Trains de marktleider in het leasen van passagierstreinen en locomotieven op het Europese vasteland. De portfolio bestaat uit ongeveer 800 passagierstreinen en locomotieven. Het grootste deel van de vloot is elektrisch. Hierdoor is Alpha Trains marktleider in de transitie naar schone energie in het Europese spoor.

 

Meer weten? Lees hier ons eerder verschenen artikel over Alpha Trains.