Vastgoedspecialisten APG over beleggingsverwachtingen 2024

Gepubliceerd op: 3 januari 2024

Wat zijn de beleggingsvooruitzichten voor 2024? Deze kreeg werd Robert-Jan Foortse, Hoofd Europees vastgoed APG, deze week voorgelegd door React News (Engels online medium voor de vastgoedsector). Een van de antwoorden van Robert-Jan en zijn team? “Als APG pakken we de mogelijkheden die voorbijkomen.”

Het jaar 2024 biedt volgens de verwachtingen van de vastgoedspecialisten van APG verschillende vooruitzichten. Aan de ene kant kunnen de rendementen lager uitvallen door een potentiële recessie en de schuld-herfinancieringskloof. Maar aan de andere kant zullen de mogelijk lagere rentetarieven juist zorgen voor ‘sterkere’ rendementen op investeringen.

Groeiende vraag naar hoogwaardige panden
Als Robert-Jan samen met zijn team dieper ingaat op de verwachtingen voor 2024, dan voorzien zij een heropleving van de inflatie en een groei van de kapitaalwaarde van topkantoren. “Terwijl de tweedelingstrend in deze laatste markt zich voortzet”, aldus Robert-Jan. Hij doelt hierbij op de groeiende vraag naar hoogwaardige panden die goed bereikbaar zijn via het openbaar vervoer en die uitblinken in milieuvriendelijke prestaties en de toenemende leegstand van panden die hieraan niet voldoen.

Hoewel dit laatste, gezien de Europese vastgoedportefeuille, APG kan raken, zien de vastgoedspecialisten van APG ook tal van kansen. “Als APG zullen wij de mogelijkheden die voorbijkomen pakken. Persoonlijk zie ik bijvoorbeeld mogelijkheden ontstaan uit de golf van aanstaande herfinancieringen.” Robert-Jan benadrukt daarbij dat APG geen drastische veranderingen doorvoert in de vastgoedstrategie. “We zijn een langetermijnbelegger en blijven investeren langs de lijnen van de megatrends. Precies zoals we de afgelopen twintig jaar hebben gedaan.”

 

Lees het artikel (achter een betaalmuur) op de website van React News.