Rob Schormans benoemd tot Managing Director Pensioenuitvoering

Gepubliceerd op: 2 november 2021

Rob Schormans (42) is per 1 december 2021 benoemd tot Managing Director Pensioenuitvoering. In deze rol geeft hij sturing en leiding aan het bedrijfsonderdeel dat zorgt voor de pensioenadministratie en -dienstverlening, premie incasso en uitbetaling van de pensioenen. Hij rapporteert hierbij aan lid van de raad van bestuur Francine van Dierendonck. Rob Schormans volgt Harry Vossebeld op, die deze functie in het afgelopen jaar op ad-interim basis vervulde.

 

Schormans vervulde in de afgelopen 19 jaar diverse (senior) managementposities in de financiële sector. Bij ABN-AMRO Bank bekleedde hij diverse directiefuncties. In 2018 maakte hij de overstap naar APG, waar hij sindsdien de rol van Managing Director Marketing Operations invult. Hier is hij eindverantwoordelijk voor deelnemer- en werkgeverscommunicatie en -bediening namens de pensioenfondsklanten. Rob Schormans ziet bij zijn overstap naar Pensioenuitvoering vooral een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd om de transitie naar het nieuwe pensioencontract in goede banen te leiden.

 

Francine van Dierendonck, lid raad van bestuur APG en verantwoordelijk voor Deelnemers- en Werkgeversservices en Fondsenbedrijf: “Onze pensioenfondsklanten, werkgevers en deelnemers rekenen op een vlekkeloze pensioenadministratie en -dienstverlening, incasso en uitbetaling van pensioenen door APG. Ook het zorgen dat data en systemen klaar zijn voor de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel is daarbij een topprioriteit. Met de aanstelling van Rob Schormans als Managing Director Pensioenuitvoering heb ik er het volste vertrouwen in dat we deze opdracht goed en zorgvuldig kunnen realiseren. Met zijn bewezen succes en ervaring in grote transformaties heeft hij alles in huis om APG de komende jaren nog verder te brengen.”