Pensioenfonds ABP opnieuw duurzaamste van Nederland

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019

APG’s grootste klant ABP voert net als vorig jaar de ranglijst van duurzame Nederlandse pensioenfondsen aan. Dat maakte de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, bekend bij de presentatie van de VBDO Benchmark Duurzaam Beleggen.

 

De vereniging presenteerde de lijst tijdens het jaarcongres van de Pensioenfederatie. ABP scoorde 4,6 van de 5 punten. Ook de andere vermogensbeheerklanten van APG behaalden mooie resultaten. BpbBOUW ging van een derde plaats vorig jaar naar een mooie tweede plek dit jaar. SPW behield zijn vijfde plaats.

 

Jaarlijks onderzoekt de VBDO de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland, samen goed voor 92% van het beheerd vermogen met een totale waarde van meer dan €1.230 miljard.

 

Ieder fonds kreeg een lijst met in totaal 50 vragen, verdeeld in vier categorieën: bestuur, beleid, implementatie en verantwoording. VBDO gaf bij de uitreiking aan dit jaar de lat iets hoger te hebben gelegd omdat ze steeds meer ontwikkeling zien op het gebied van verantwoord beleggen.

 

Geïnteresseerd? Download het volledige verslag van VBDO hier.