Deel 2 van BFF de Podcast: hoe regel jij je financiën met je partner?

Gepubliceerd op: 2 juli 2024

In de tweede aflevering van Best Financial Friend, de nieuwe podcast van APG, nemen we een kijkje in de kasboekjes thuis. Hoe hebben de panelleden in de podcast hun financiën geregeld met hun partners? Wordt alles op één hoop gegooid of legt iedereen in naar rato? En welke rol speelt opvoeding bij je kijk op financiën? Je hoort het hier.

 

BFF de Podcast, afwisselend gepresenteerd door APG’ers Sterre Ooms en Rick Akkermans, heeft iedere drie afleveringen een nieuw panel. Het aftrappende panel bestaat uit Maikel Breukelman, Det Olde Hampsink en Gerco de Mare. Met in deze aflevering dus de vraag: hoe heb je je financiën thuis geregeld – én wat heb je vanuit thuis meegekregen?

 

Genieten en bespaarwoede
Daar verschillen de meningen nog wel eens over. Zo zou Maikel zijn kinderen wat meer willen meegeven om te genieten, ook als dat uiteindelijk een schuld oplevert. Terwijl Det de boodschap van haar ouders juist graag zou doorgeven: als je iets wil, dan moet je ook werken voor je geld.

 

Verder in het gesprek: Gerco vertelt over de bespaarwoede die eens in zoveel maanden bij hem en zijn vrouw opspeelt en waarbij onder meer alle abonnementen kritisch onder de loep worden genomen. En Maikel over het belang om, naast een gedeelde rekening, ook nog je eigen rekening aan te houden.

 

Luister de hele aflevering hier. En houd apg.nl en het kanaal op Spotify in de gaten voor de volgende podcasts!