Constant Korthout benoemd in Raad van Commissarissen APG Groep

Gepubliceerd op: 29 juni 2023

Constant Korthout  is door de aandeelhouders van APG Groep NV benoemd tot lid van de raad van commissarissen van APG Groep, in de functie van voorzitter van de Audit- en Riskcommissie. Hij start per 1 augustus a.s. als opvolger van Claudia Zuiderwijk, wiens tweede termijn dit jaar afloopt. De benoeming van Constant Korthout geldt voor een periode van vier jaar.

 

Constant Korthout (60) is meer dan 35 jaar werkzaam in de financiële sector. Hij was van 2010 tot 2022 Chief Financial and Risk Officer bij de vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen. Daarvoor was hij van 1992 tot 2010 werkzaam bij de internationale vermogensbeheerder Robeco, laatstelijk als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur. Op dit moment is hij interim-CFO bij NWB Bank en vervult hij toezichthoudende functies bij Knab, de ANWB en het Dijklander ziekenhuis.

 

Hij is afgestudeerd in Finance and Investments aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft daarna gewerkt bij ABN Bank, een voorloper van ABN AMRO, en KPMG. Hij heeft tijdens zijn loopbaan opleidingen gedaan bij onder meer het IMD in Lausanne, Nyenrode Business University en INSEAD in Fontainebleau.

 

Peter Bommel, voorzitter van de raad van commissarissen APG Groep: “Met Constant Korthout verwelkomen we een zeer ervaren en deskundig lid binnen de raad van commissarissen. Hij heeft in zijn loopbaan uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van financiële dienstverlening, vermogensbeheer en finance en risk. We kijken uit naar een plezierige samenwerking. Tegelijkertijd maak ik van de gelegenheid gebruik om Claudia Zuiderwijk zeer hartelijk te danken voor haar waardevolle inzet en haar gewaardeerde bijdrage gedurende de afgelopen acht jaar”.

 

De raad van commissarissen van APG Groep is per 1 augustus 2023 als volgt samengesteld: Peter Bommel (voorzitter), Constant Korthout, José Meijer, Sarah Russell en Dick van Well.