‘Bedrijven die duurzaam ondernemen presteren beter’

Gepubliceerd op: 6 april 2020

APG streeft binnen haar investeringsportefeuille maximale duurzaamheid na. “De omvang ervan, ruim 500 miljard aan pensioenvermogen, maakt dat we bedrijven de goede kant op kunnen duwen”, vertelt specialist verantwoord beleggen Lucian Peppelenbos in een interview met Milieu Magazine.

 

APG beheert de vermogens van een aantal grote Nederlandse pensioenfondsen en hun deelnemers, waaronder bpfBOUW en ABP. Deze laatste is het grootste pensioenfonds waarvan APG ook het beleid uitvoert. Het vermogen, in totaal circa 544 miljard euro, wordt zo belegd dat hieruit nu en later de pensioenen kunnen worden betaald van de 4,7 miljoen deelnemers.

De vermogensbeheerder belegt inmiddels circa 70 miljard euro hiervan op basis van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Dit zijn werelddoelen voor duurzame ontwikkeling die zich richten op een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.


Peppelenbos: “We investeren bewust in kansen om tot een schonere wereld te komen. Want onze klanten, de pensioenfondsen en hun deelnemers, willen dat.” Op het wereldtoneel doen steeds meer beleggers hetzelfde. “Vervuilende bedrijven krijgen het op termijn dus moeilijker om fondsen aan te boren.”

 

Lees het hele interview hier.