Barbara Bakker benoemd tot Chief Finance & Risk Officer bij APG Asset Management

Gepubliceerd op: 1 juni 2023

APG Asset Management heeft Barbara Bakker (41) benoemd tot Chief Finance & Risk Officer. Ze rapporteert in deze rol aan Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van APG, verantwoordelijk voor vermogensbeheer. De aanstelling van Barbara Bakker, per 1 juli 2023, is goedgekeurd door de AFM.

  

Barbara Bakker heeft ruime ervaring opgedaan in riskmanagement in een assetmanagement omgeving. Zowel financieel als niet financieel. Als eindverantwoordelijke voor de Aegon AM NL organisatie heeft zij bovendien brede ervaring in finance en strategie. Als transformation officer heeft zij bovendien kennis en ervaring opgedaan op IT-gebied en in het succesvol doorvoeren van transformaties in een wereldwijde organisatie.

Opgeleid aan de TU Delft als toegepast wiskundige trad zij in 2007 in dienst van NIBC BANK N.V. als Associate Asset & Liability Management. Daarna vervolgde ze haar carrière bij Aegon. Daar heeft ze over een periode van ruim 12 jaar verschillende functies vervuld. In haar laatste functie was ze Ceo van Aegon Asset Management Nederland en Global Transformation Officer.

 

Ronald Wuijster: “Bij APG werken we aan een goed pensioen in een duurzame wereld. In de afgelopen jaren hebben we goede rendementen behaald voor onze pensioenfondsklanten. Met de invoering van de nieuwe pensioenwet en onze ambities en activiteiten op het gebied van digitalisering is een adequate invulling van de CFRO-functie zeer gewenst. We zijn zeer verheugd met de komst van Barbara die veel relevante ervaring met zich meebrengt. Ik ben blij dat zij ons team versterkt als CFRO en ik kijk ernaar uit om samen onze ambitieuze doelen te realiseren”.