APG wint twee Investment & Pension Europe-awards

Gepubliceerd op: 6 december 2021

APG heeft bij de uitreiking van de IPE-awards in Madrid twee prijzen in de wacht gesleept, voor de beleggingen in grondstoffen en voor de investeringen in infrastructuur.

 

De infrastructuurbeleggingen van APG zijn volgens de vakjury een voorbeeld voor andere pensioenbeleggers. “De visionaire lange-termijnoutlook van APG is indrukwekkend, net als de nadruk op megatrends en de inachtneming van de gevolgen van de pandemie”, aldus het juryrapport, dat onder meer expliciet de recente verdubbeling van de investering in het Smart City Infrastructure Fund noemt. 

Katherine Kucherenko, investeringsspecialist bij APG Asset Management, nam de award in ontvangst. “Een geweldige prestatie van onze investeringsteams die gedurende het hele beleggingsproces risico, rendement, kosten en duurzaamheid in evenwicht houden om een ​​gezonde en voorspelbare financiële toekomst voor onze gepensioneerden te verzekeren.”

 

Jan-Willem Ruisbroek, hoofd investeringsstrategie infrastructuur bij APG, vult aan: “We wenden de kennis, kunde en vaardigheden van het infrastructuurteam aan om in de juiste infrastructuurondernemingen te beleggen, maar ook om het beleid binnen deze ondernemingen te richten op solide lange-termijn financieel en maatschappelijke doelstellingen."

De jury is verder ook te spreken over de brede diversificatie van de infrabeleggingen en het gebruik van co-investeringen met andere internationale beleggers. APG liet bij de verkiezingen het Zweedse AP4 en het Deense Industriens Pension achter zich.

Uitblinken
De grondstofbeleggers van APG blinken volgens de jury vooral uit in risicomanagement. “Door intern ontwikkelde risicotools te combineren met een fundamenteel begrip van marktontwikkelingen wordt een goed begrip verkregen van de risico’s waar de portefeuille aan blootgesteld staat”, aldus het juryrapport.

Senior Portfoliomanager Marco van Eijkelenburg nam in Madrid deze award in ontvangst. “Een mooie erkenning voor APG en het grondstoffenproduct dat we met ons team hebben neergezet. De actieve strategie, die al sinds april 2009 live is, heeft over de jaren veel waarde toegevoegd aan de grondstofbeleggingen van onze klanten. Zo ook vorig jaar, ondanks de onstuimige marktontwikkelingen door de covid-19 pandemie."