APG wint IPE-onderscheiding voor duurzaam beleggen

Gepubliceerd op: 5 december 2018

Onze klanten zijn heel duidelijk over maatschappelijke doelen

Op dinsdag 4 december 2018 ontving APG de IPE-onderscheiding voor milieu, sociale en governance (ESG)- beleggingen. De onderscheiding is een erkenning voor APG’s inspanningen om concrete criteria te ontwikkelen waarmee kan worden bepaald of producten en diensten van een bedrijf bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.

 

Gerben de Zwart, hoofd van het kwantitatieve beleggingsteam van APG, ontving de

onderscheiding tijdens de jaarlijkse IPE-conferentie, die dit jaar in Dublin werd gehouden. ‘Onze klanten zijn heel duidelijk over de specifieke maatschappelijke doelen die zij willen bereiken en waar zij actief hun kapitaal in willen steken. Wij hebben een innovatieve methode ontwikkeld om hun bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelen te meten en weer te geven, en tegelijkertijd te voldoen aan hun risico- en rendementseisen.’

 

APG heeft onder andere een ‘taxonomie‘ ontwikkeld om de duurzame ontwikkelingsdoelen te vertalen in UN Sustainable Development Investments (SDI’s); zo wordt de brug geslagen tussen de doelstellingen van de VN en tastbare beleggingskansen. APG onderneemt momenteel stappen om big data en kunstmatige intelligentie te integreren, zodat de methodiek verder kan worden verbeterd in het belang van onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers.  

Twee van onze klanten hebben concrete doelen gesteld voor hun SDI-exposure in 2020: ABP beoogt voor €58 miljard in SDI’s te hebben, terwijl bpfBOUW een doelstelling van €11 miljard heeft vastgelegd. Vorig jaar ontving APG de IPE-onderscheiding voor klimaatgerelateerd risicobeheer.