APG vergroot belang in Italiaanse gasinfrastructuur

Gepubliceerd op: 28 april 2021

APG heeft haar belang in 2i Rete Gas vergroot en draagt daarmee bij aan het plan om de Italiaanse economie koolstofarm te maken. 2i Rete Gas is actief in het beheer, de distributie en de marketing van het gasnet.

 

“We zijn verheugd om namens onze pensioenfondsklanten verder te investeren in 2i Rete Gas, samen met onze partners Ardian en F2i,” zegt Carlo Maddalena, Senior Portfolio Manager van APG. “We kijken ernaar uit om deze kritieke infrastructuur, die bijdraagt aan het koolstofarme plan van de Italiaanse economie, gezamenlijk te ondersteunen. 2i Rete Gas zal een sleutelrol spelen als aanjager van de energietransitie naar waterstof en hernieuwbare gassen. Tegelijkertijd levert dit voor de lange termijn rendementen op voor onze pensioenfondsklanten. "

 

APG investeert in 2i Rete Gas via een vehikel, genaamd Finavias, waarin AXA ook aandeelhouder is. Finavias gaat van 28% naar 36%. Het directe belang van APG in 2i Rete Gas stijgt van 17% naar 22%.

2i Rete Gas heeft ongeveer 4,5 miljoen klanten in heel Italië. Het concern had eind 2020 een omzet van 718 miljoen euro en telt 2.000 medewerkers.