APG-QIC Consortium verwerft belang in Brussels Airport

Gepubliceerd op: 16 maart 2019

Pensioenbelegger APG is in partnerschap met alternatieve fondsbelegger QIC de voorkeursbieder voor de overname van een belang van 36% in Brussels Airport.

 

Patrick Kanters, Managing Director Global Real Assets bij APG: "Als pensioenbelegger zijn wij voortdurend op zoek naar aantrekkelijke investeringen in infrastructuur wereldwijd, die ons helpen om stabiele en lange termijn rendementen te realiseren voor ABP en andere pensioenfondsklanten waar we voor werken."

 

"Deze investering in Brussels Airport, die we namens ABP doen, sluit naadloos aan op onze strategie, aangezien het een aantrekkelijke kans is om toegang te krijgen tot kwalitatief hoogwaardige, robuuste infrastructuur met een veelbelovend groeipotentieel op lange termijn. We zien uit naar positieve en lange termijn samenwerking met de andere aandeelhouders van Brussels Airport, Ontario Teacher's Pension Plan en FPIM.”

 

Ross Israël, Head of Global Infrastructure bij QIC: "Ik ben opgetogen dat ons team erin geslaagd is een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur asset te vergaren, namens de investeerders in het QIC Global Infrastructure Fund en een lang bestaande klant van QIC.”

 

"Deze toevoeging aan onze portfolio levert onze klanten belangrijke diversificatievoordelen op en heeft een sterke bescherming in neerwaartse markten. Verder past het in onze strategie om met actief beheer lange termijn waarde te creëren."

 

Brussels Airport is de grootste luchthaven van België. Het is gelegen nabij de politieke hoofdstad van Europa, waar onder meer de EU en de NAVO zetelen. Het is een sterk presterende gateway luchthaven, ondersteund door een transparante en stabiele regelgeving.