APG investeert in technologiebedrijf voor energiesector

Gepubliceerd op: 22 maart 2021

APG heeft vandaag bekendgemaakt te investeren in NET2GRID. NET2GRID levert technologie op basis van Kunstmatige Intelligentie aan bedrijven in de energiesector. Daarmee kunnen energieleveranciers en nutsbedrijven hun klanten direct inzicht bieden in hun actuele en toekomstige energieverbruik. De investering past binnen ANET: het fonds waarmee APG investeert in snelgroeiende bedrijven en projecten die bijdragen aan de Nederlandse energietransitie.

 

"Real-time energie-inzicht wordt steeds belangrijker voor consumenten en energieleveranciers omdat het bijdraagt aan meer bewustzijn over energieverbruik en manieren om energie-efficiënter te worden", zegt Nienke Vledder, senior portfolio manager ANET bij APG. "Energieopwekking via onder andere wind en zon nemen in Nederland toe en de duurzame energie die op het energienet komt, dus ook. De via NET2GRID verkregen inzichten helpen om vraag en aanbod van die duurzame energie in balans te brengen.”

 

De investeringen die APG via ANET doet, dragen bij aan een optimaal rendement (rendement en risico staan in de juiste verhouding tot elkaar) en maximalisatie van CO2-reductie.  

 

Lees hier het persbericht van NET2GRID.