APG investeert fors in marktleider voor Europese glasvezel infrastructuur

Gepubliceerd op: 2 mei 2023

APG heeft een overeenkomst getekend om een significant minderheidsbelang te nemen in euNetworks, een pan-Europese leverancier van Business-to-Business (‘B2B’) glasvezelinfrastructuur. Met een glasvezelnetwerk van 53.300 km verbindt euNetworks 53 steden in 17 Europese landen met elkaar en is daarmee marktleider op het gebied van datacenterconnectiviteit. Voor APG is deze investering een aantrekkelijke kans om toegang te krijgen tot de B2B-glasvezelmarkt in Europa, de kern van al het Europese dataverkeer.

 

“We zijn onder de indruk van euNetworks’ historische groei, netwerkkwaliteit, klantgerichtheid en duurzame groei”, aldus Arjan Reinders, Head of Infrastructure Europe bij APG. “We zijn verheugd dat we een directe aandeelhouder kunnen worden van euNetworks, namens onze pensioenfondsklant ABP. We kijken ernaar uit om het euNetworks-team te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun strategische visie.”

 

APG investeert naast medeaandeelhouders Stonepeak (aandeelhouder sinds januari 2018) en Investment Management Corporation of Ontario (IMCO).

 

Lees hier het volledige persbericht.