APG en Corsair nemen meerderheidsbelang in Spaanse tolwegbeheerder Itínere

Gepubliceerd op: 10 september 2018

APG en fondsen gemanaged door Corsair Infrastructure Partners (“Corsair”) zijn overeengekomen een belang te nemen in, en hebben rechten uitgeoefend met betrekking tot, de acquisitie van een 59,2% meerderheidsbelang in Itínere Infraestructuras S.A. (“Itínere”) tegen een waardering van € 1.300 miljoen (op 100%-basis). Itínere is een belangrijke Spaanse infrastructuuronderneming die vijf volledig operationele tolwegconcessies in Noord-Spanje beheert.

 

Eerder vandaag werden overeenkomsten getekend en rechten uitgeoefend om deze belangen over te nemen van Gateway Infrastructure Investments, L.P., een fonds gemanaged door Corsair, en verscheidene minderheidsaandeelhouders. APG en Corsair zijn voornemens een oplossing voor alle aandeelhouders te faciliteren. APG en Corsair verwachten de diverse transacties tegen eind 2018 af te kunnen ronden, zodra de autoriteiten en mededingingsinstanties de benodigde goedkeuringen hebben verleend.

Ron Boots, Head of European Infrastructure van APG: “Wij zoeken constant naar aantrekkelijke infrastructuurbeleggingen in heel Europa, waarmee we stabiele en lange termijn rendementen voor onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers kunnen realiseren. De 552 kilometer aan tolwegen die Itínere beheert, zijn vitale infrastructuur en volledig operationeel. Daarom zijn we heel tevreden over de overeenkomst die we vandaag sloten om samen met Corsair een meerderheidsbelang in deze onderneming te nemen.”

Hari Rajan, Head of Corsair Infrastructure Partners: “Wij zijn verheugd om door middel van onze samenwerking met APG en de investeerders in onze fondsen Itínere naar de volgende fase te brengen. Itínere is een uniek bedrijf met een zeer attractief netwerk van tolwegen, ervaren management en getalenteerde werknemers. Daarnaast is het bedrijf van groot belang geweest voor Corsair’s infrastructuur portefeuille. We kijken er naar uit om samen met APG het bedrijf te ondersteunen in haar toekomstige activiteiten in de Spaanse markt.”

Deutsche Bank trad op als exclusief financieel adviseur van APG.

Over Corsair
Corsair Capital is opgericht in 1992 en is een wereldwijde gespecialiseerde investeerder. Corsair heeft een zeer gewaardeerd private equity platform dat heeft geïnvesteerd in bijna alle subsectoren van de financial services sector, waaronder wealth & asset management, payments & financial technology, services, insurances en banking & specialty finance. Sinds haar oprichting heeft het bedrijf voor een bedrag van $8 miljard geïnvesteerd. Corsair heeft daarnaast een global infrastructure equity sponsorship en een investment management business, Corsair Infrastructure Partners, die is opgericht in 2015 en een infrastructuur fonds heeft van $2.9 miljard. Meer informatie over Corsair Infrastructure Partners is te vinden op www.corsair-infrastructure.com.

Over Itínere
Itínere Infraestructuras S.A. is de op een na grootste tolwegexploitant in Spanje en beheert 5 tolweg concessies in Noord-Spanje, te weten Audasa, Aucalsa, Autoestradas, Audenasa en AP-1, met een totale lengte van 552 kilometer.  Itínere is het Spaanse tolwegplatform met de langste gemiddelde resterende concessie-looptijd (ca. 22 jaar). De portefeuille omvat ook een minderheidsbelang in Acega (18%) en een managementcontract (Gebisa). Daarnaast heeft Itínere ook een belang in Bip & Drive, wat een leidend bedrijf is op het gebied van elektronische tolsystemen in Spanje. Itínere heeft haar hoofdkantoor in de Spaanse hoofdstad Madrid.