APG en Asper breiden Nordic Wind-platform uit met 60 MW

Gepubliceerd op: 31 augustus 2020

APG en Asper zijn begonnen met de bouw van een nieuw onshore windproject voor hun Zweedse windplatform. Het 60 MW Raftsjöhöjden windpark is eigendom van en wordt gefinancierd door APG voor de Nederlandse pensioenfondsen ABP en PPF. Het is het vijfde project in het Asper-platform dat wordt ondersteund door APG. De Zweedse portefeuille omvat nu 494 MW, met een verwachte jaarlijkse productie van 1,6 TWh. Genoeg elektriciteit om 320.000 Zweedse huishoudens van stroom te voorzien.

 

Het windpark bevindt zich buiten Östersund in Midden-Zweden. Het project is ontwikkeld door Vasa Vind - een bedrijf beheerd door Asper - dat ook de bouw en lokale activiteiten van het windpark zal beheren. Het project zal 11 GE 5,5 MW - 158 m turbines gebruiken.

GE zal ook een langdurige serviceovereenkomst voor het project leveren.

 

“We zijn verheugd met de verdere groei van ons Scandinavische platform. Samen met Vasa Vind en GE hebben we dit project ontworpen en geoptimaliseerd om het tot een goede aanvulling te maken van de bestaande APG-portefeuille ”, aldus Allister Sykes, directeur bij Asper Investment Management.

 

Dirk Hovers, Senior Portfolio Manager bij APG, voegt eraan toe: “Dit is onze vijfde investering in Nordic Wind met Asper en Vasa Vind. Nordic power is een strategisch gebied voor onze infrastructuurinvesteringen in hernieuwbare energie. We kijken ernaar uit om aan dit en aan andere succesvolle projecten te werken met onze partners Asper en Vasa Vind."