APG draagt bij aan oplossen Ierse woningnood

Gepubliceerd op: 18 juni 2018

In het Financieele Dagblad van vandaag staat een artikel over een grote vastgoedinvestering van APG in Cherrywood, Ierland. Hier is APG een joint venture aangegaan met de Amerikaans projectontwikkelaar Hines, om onder meer ruim 1200 volledig onderhouden huurappartementen in het nieuwe stadscentrum te ontwikkelen.

 

Er is in die regio momenteel een groot te kort aan woningen. Het betreft de grootste investering van APG in Ierland tot nu toe. De totale ontwikkelingskosten van het project bedragen ongeveer €450 miljoen. 

 

APG belegger Paul van Stiphout: ”‘We kijken ook naar andere projecten in Dublin, vooral waar het huurwoningen in het middensegment betreft, omdat we daar ook in andere landen goede resultaten mee boeken. Wij hebben er vertrouwen in dat dit project op lange termijn een goed rendement oplevert.’’

 

Slim beleggen voor goede rendementen

Door slim te beleggen bouwt APG aan goede rendementen voor pensioenfondsklanten en deelnemers. Dat is belangrijk, want verreweg het grootste deel van een pensioen wordt gerealiseerd door rendement op beleggingen.

 

Lees op de website van FD het hele artikel (inloggen vereist).