APG committeert tot €370 miljoen aan Australische vastgoedschulden

Gepubliceerd op: 1 juli 2019

APG heeft via de Australische specialist in commerciële vastgoedschulden, MaxCap Group, zijn eerste stap in de vastgoedschuldensector in Azië Pacific gezet.

 

APG is al vijf jaar succesvol actief in vastgoedschuldbeleggingen in Europa en de VS en verwacht meer kapitaal toe te zeggen aan dergelijke strategieën in de regio Azië Pacific.

 

Graeme Torre, Managing Director en Head of Private Real Estate Asia-Pacific:

“Als pensioenbelegger zoeken we constant naar aantrekkelijke beleggingen over de hele wereld, waarmee we voor stabiele, lange termijn rendementen voor onze pensioenfondsklanten kunnen realiseren. Door de structurele verschuiving van de marktdynamiek in de Australische bankensector verwachten we dat het rendement van aandelen en schuldeffecten steeds dichter naar elkaar toe zal komen. Zodoende geeft een vastgoedschuldstrategie ons de kans om via een aantrekkelijke risico/rendement propositie in deze beleggingscategorie te stappen. Wij zijn ervan overtuigd dat MaxCap met zijn lokale kennis, zijn goed aangeschreven reactievermogen en zijn bewezen trackrecord een sterke lange termijn partner voor APG zal zijn.”

 

Wayne Lasky, medeoprichter en Managing Director van MaxCap Group: We zijn erg verheugd dat we samen met APG deze schaalbare en duurzame strategie aangaan. Commerciële vastgoedschuld staat als institutionele beleggingscategorie in Australië nog in de kinderschoenen. We kijken ernaar uit om een lange termijn relatie met APG op te bouwen en sterke voor risico gecorrigeerde rendementen te leveren voor de klanten van APG en hun deelnemers.”

 

De investering is gedaan namens ABP, SPW en PPF APG.

 

Lees het engelstalige persbericht hier.