APG breidt hotelbeleggingen uit met City ID en Harrington Hall

Gepubliceerd op: 16 december 2019

APG heeft zijn hotelportefeuille uitgebreid met de investering in de Nederlandse hotelketen City ID en het Harrington Hall hotel in het Londense South Kensington. City ID is een van de leidende spelers op het gebied van aparthotels (samenvoeging appartementen en hotels).

Aparthotels hebben alle voordelen van van een hotel (reiniging - service - maaltijdservice) maar bestaan uit appartementen in plaats van kamers. De vestigingen van City ID onderscheiden zich op verschillende onderdelen van de meer traditionele hotels. Ze bieden een ideale oplossing voor gasten die op zoek zijn naar een accommodatie voor langere termijn, aldus Robert-Jan Foortse, hoofd European Property Investments bij APG. “Naar onze mening is er een aanzienlijke marktkans om dit concept uit te rollen naar de grote Europese steden. We kijken ernaar uit om hier met het team van City ID mee aan de slag te gaan.”

 

Amsterdam

City ID heeft momenteel drie vestigingen in Amsterdam. De afgelopen twee jaar opende City ID de hotels Twenty Eight aan het Stadionplein en Boat & Co in de Houthaven. Unieke interieurs, aandacht voor design, een breed scala aan diensten; met die kenmerken scoort het hotel een van de de hoogste klantbeoordelingen van de stad. 

Alexander Goad, CEO van City ID, ziet APG als een belangrijke partner om die groei te realiseren. “APG is een toonaangevende strategische investeerder in Europa. Het bedrijf heeft een grote staat van dienst als het gaat om het internationaal op de kaart zetten van innovatieve hotelketens.”

 

Harrington Hall

Naast de investering in City ID heeft APG in een joint venture met vastgoedinvesteerder London Central Portfolio (LCP) het Londense Harrington Hall Hotel overgenomen. Het gaat om een herontwikkelingen tot een all-suite hotel in de hogere middenklasse. Het hotel richt zich op budgetbewuste zakelijke gasten en toeristen.

Met de aandelen in City ID en Harrington Hall breidt APG zijn investeringen in de hotel-sector gestaag uit. Andere belangen van APG in de Europese hotel sector zijn Archer Hotels, CitizenM en The Student Hotel. Volgens Robert Jan zijn het beleggingen met een aantrekkelijk lange-termijn rendement tegenover het risico dat daarmee gemoeid is. Hij voorziet dat de sector de komende jaren een verdere impuls krijgt door de verwachte groei van toerisme en zakenreizen.