APG actief op Global Climate Action Summit San Francisco

Gepubliceerd op: 14 september 2018

APG heeft de afgelopen tien jaar geen investeringen meer gedaan in kolengestookte elektriciteitscentrales en zal in de toekomst niet investeren in nieuwe kolen-gerelateerde infrastructuur.

 

San Francisco, 13 september 2018; Als een vooraanstaande pensioeninvesteerder beschouwt APG klimaatverandering als een structureel langetermijnrisico voor de wereldeconomie. Op de Global Climate Action Summit in San Francisco zijn verschillende vertegenwoordigers van APG aanwezig en actief. Gerard van Olphen, voorzitter raad van bestuur van APG, gaf een inzicht in de Nederlandse aanpak om zeer ambitieuze doelen te bereiken bij het terugdringen van emissies: "We leiden de bijdrage van de Nederlandse financiële sector aan de ambitieuze doelstelling van onze regering om de uitstoot in 2030 bijna met de helft te verminderen. We hebben de CO2-uitstoot van onze aandelenportefeuille al met 25% verminderd."

Als een van 's werelds grootste eigenaren van infrastructuur activa heeft APG de afgelopen tien jaar geen investeringen gedaan in kolengestookte elektriciteitscentrales en zal in de toekomst niet investeren in nieuwe kolen-gerelateerde infrastructuur. Namens onze klant ABP hebben we tegen 2020 5 miljard euro geïnvesteerd in hernieuwbare energie.

We willen onze klanten en hun deelnemers een goed pensioen bieden in een duurzame wereld.