Ronald Wuijster nieuwe voorzitter DUFAS

Gepubliceerd op: 3 maart 2022

Vanaf 1 maart is Ronald Wuijster de nieuwe voorzitter van DUFAS (Dutch Fund and Asset Management Association). Hij zet de koers van DUFAS voort, waarbij het accent ligt op het vergroten van het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van de sector.

"Niet iedereen is zich ervan bewust maar meer dan 75% van de huishoudens in Nederland heeft een exposure naar de kapitaalmarkten via het pensioen, verzekeringen of directe beleggingen. Dat is een unieke situatie die in bijna geen van de andere EU-lidstaten voorkomt. Het is belangrijk dat we hiervoor een goede belangenbehartiging doen richting stakeholders in Nederland én daarbuiten", aldus Wuijster op de website van DUFAS.


Hij vormt samen met vice-voorzitter Jaap Westerling het nieuwe dagelijks DUFAS-bestuur. DUFAS  heeft onder meer als doel het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen te vergroten. Ook ondersteunt de organisatie de ontwikkeling van sectorstandaarden en vertegenwoordigt ze de vermogensbeheersector bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving.