Peter Branner benoemd tot CIO van APG Asset Management

Gepubliceerd op: 31 juli 2018

APG Asset Management heeft Peter Branner (54) met ingang van 1 september 2018 aangesteld als Chief Investment Officer (CIO). In deze functie is hij verantwoordelijk voor de algehele investeringsactiviteiten en het verder optimaliseren van duurzame en lange termijn rendementen, in overeenstemming met de strategie van APG. Branner rapporteert aan Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van APG Asset Management, verantwoordelijk voor asset management. De aanstelling van Peter Branner, per 1 september 2018, is goedgekeurd door de AFM. APG Asset Management is onderdeel van APG Groep NV, de grootste pensioenbelegger- en uitvoerder van Nederland. APG Groep beheert €479 miljard aan pensioenvermogen en zorgt dat 4,5 miljoen mensen erop kunnen vertrouwen dat hun opgebouwde pensioenrechten op de juiste manier worden geïnvesteerd, beheerd en uitbetaald.

 

Peter Branner heeft meer dan 25 jaar ervaring als vermogensbeheerder. Voordat hij bij APG in dienst trad, was hij CEO/CIO van het Zweedse SEB Investment Management in Stockholm. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het algehele investeringsproces van het bedrijf met een beheerd vermogen van meer dan €100 miljard in alle belangrijke beleggingscategorieën. Eerder werkte Peter als CIO bij de Multi Management Division van Fortis Investments in London. Daarvoor was hij Managing Director van IKANO Fund Management in Luxemburg en bekleedde hij investeringsfuncties binnen de IKANO Group. Peter Branner studeerde aan de Copenhagen Business School en behaalde daar een BSc in economie en een Msc in bedrijfskunde.

 

Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management en lid van de raad van bestuur van APG Groep, verantwoordelijk voor asset management: “Bij APG geloven wij in een goed pensioen in een duurzame wereld. In de afgelopen jaren hebben wij zeer goede rendementen behaald. Deze resultaten zijn van cruciaal belang voor het uitbetalen van pensioenen van deelnemers, vandaag en in de toekomst. Tenslotte wordt van iedere uitbetaalde pensioeneuro, ongeveer 80 cent met rendement uit investeringen betaald. Tegelijkertijd werken wij nauw samen met pensioenfondsen om onze investeringen steeds duurzamer te maken. Ik ben erg blij dat Peter Branner ons team versterkt als CIO en ik kijk ernaar uit om samen onze ambitieuze doelen te realiseren.”

 

Bart Le Blanc, Voorzitter van de Raad van Commissarissen bij APG Asset Management “APG is één van de beste investeerders ter wereld met meer dan €479 miljard aan beheerd pensioenvermogen. Onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers verwachten dat onze investeringsactiviteiten van de hoogste kwaliteit zijn. Daarom zijn we blij met de indiensttreding van Peter Branner, een ervaren manager in onze branche. Hij heeft een brede internationale ervaring op het gebied van lange termijn investeringen. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om het verschil te maken voor onze fondsen en hun deelnemers, waar het om vermogensbeheer gaat.”