Hans Rademaker beoogd Chief Fiduciary Officer bij APG Asset Management

Gepubliceerd op: 9 februari 2017

APG Asset Management is voornemens om Hans Rademaker te benoemen als Chief Fiduciary Officer (CFi). In deze rol, die nieuw is voor de organisatie, wordt Rademaker lid van de directie van APG Asset Management en gaat hij leidinggeven aan de nieuwe Fiduciaire afdeling.

 

Met de inrichting van deze afdeling krijgt APG Asset Management de beschikking over een functie die de klantopdracht vertaalt in concrete voorstellen voor de strategische allocatie en mandaten, tactisch en operationeel vermogensbeheer inclusief de bijbehorende monitoring en feedback. In het licht van nieuwe uitdagingen uit het pensioenstelsel en internationale financiële markten acht APG Asset Management deze wijziging in de organisatiestructuur noodzakelijk. De definitieve benoeming van Hans Rademaker is in afwachting van goedkeuring door de AFM.

 

Hans Rademaker (1962) heeft ruime internationale bestuurservaring op het gebied van asset management en pensioenen. Hiervoor was hij zes jaar Global CIO bij Robeco Group. Daarvoor bekleedde hij de rol van Managing Director Fiduciary Management bij Kempen Capital Management. Verder werkte hij ruim dertien jaar tijd bij de pensioenuitvoerder MN Services onder meer als Directeur Beleggingen. Rademaker studeerde bedrijfseconometrie in Tilburg en volgde later een postdoctorale opleiding op het gebied van Investment Management aan de VU in Amsterdam. Hans Rademaker is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

Eduard van Gelderen, CIO APG Groep: “We zijn zeer verheugd over de beoogde aanstelling van Hans Rademaker als CFi. Hij brengt een schat aan internationale ervaring mee. Bovendien heeft hij in het recente verleden Fiduciary Management bij een grote vermogensbeheerder opgezet. Daarmee heeft hij alles in huis om dat ook bij APG Asset Management tot een succes te maken.”