Glaspoort en GlasDraad bundelen krachten voor versnelde uitrol glasvezel

Gepubliceerd op: 18 april 2023

Glaspoort, een joint venture die APG eerder namens ABP is aangegaan met KPN, gaat samenwerken met glasvezelbedrijf GlasDraad. Glaspoort en GlasDraad zijn beide actief in de uitrol van glasvezelnetwerken in Nederland. Als gevolg van deze samenwerking wordt Nederland nóg sneller voorzien van snel internet via glasvezel.


GlasDraad is onderdeel van TINC, de infrastructuurinvesteerder genoteerd op Euronext Brussel. Terwijl Glaspoort voornamelijk actief is in kleinere gemeenten, dorpen en op bedrijventerreinen, is GlasDraad dat voornamelijk in buitengebieden. De activiteiten van beide bedrijven sluiten dus goed op elkaar aan. Als onderdeel van de samenwerking neemt Glaspoort een 50% deelneming in GlasDraad, met de mogelijkheid om GlasDraad op termijn volledig te verwerven. Samen zullen TINC en Glaspoort extra investeren in de ontwikkelcapaciteit van GlasDraad, waardoor de gezamenlijke uitrolambitie wordt gerealiseerd. Door hun krachten te bundelen, kunnen GlasDraad en Glaspoort Nederland nog sneller voorzien van snel internet via glasvezel.


Open netwerk

Door de samenwerking wordt ook de expertise van Glaspoort en GlasDraad gebundeld en kunnen klanten op basis van de nieuwste en beste technologieën bediend worden. Op het ‘open netwerk’ van beide bedrijven blijven ook in de toekomst alle telecom aanbieders welkom. Meerdere dienstverleners kunnen zo op maat gemaakte content en pakketten via het netwerk van Glaspoort en GlasDraad aanbieden aan hun klanten.