Eduard van Gelderen verlaat APG

Gepubliceerd op: 19 mei 2017

APG maakt bekend dat Eduard van Gelderen per 1 augustus 2017 zal aftreden als Chief Executive Officer (CEO) van APG Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van APG Groep, om in dienst te treden bij het investeringsfonds van de University of California.

 

Eduard begon in 2010 bij APG AM als hoofdverantwoordelijke voor de beursgenoteerde beleggingen (Chief Investment Officer Capital Markets), waarna hij in september 2014 de rol van CEO van APG AM overnam van Angelien Kemna en daarmee in de Raad van Bestuur van APG Groep kwam.

 

Gerard van Olphen, voorzitter Raad van Bestuur APG Groep: "Met het vertrek van Eduard verliezen wij een topbelegger en een goede collega. Onder zijn leiding heeft APG Asset Management € 100 miljard aan rendement behaald voor onze pensioenfondsen en hun deelnemers. Wij hebben begrip voor de uitdagingen in deze nieuwe rol in de VS en wij wensen hem veel succes."

 

Bart Le Blanc, voorzitter Raad van Commissarissen APG Groep: “De Raad van Commissarissen dankt Eduard voor zijn inspanningen voor APG in de afgelopen jaren. Van de internationale samenwerkingsverbanden en innovatieprogramma’s die hij heeft opgezet, zal APG nog lang voordeel hebben.”

 

In de periode tot aan 1 augustus zal Eduard van Gelderen samen met de directie van APG Asset Management zorgdragen voor een zorgvuldige transitie.