Dina Aleman benoemd tot Managing Director Corporate Affairs & Communicatie APG Groep

Gepubliceerd op: 15 februari 2022

Dina Aleman start op 15 April 2022 als Managing Director Corporate Affairs & Communicatie bij APG Groep. In deze rol, die nieuw is voor de organisatie, gaat Aleman leiding geven aan de afdelingen Group Legal & Governance en Communicatie. Recent is besloten deze afdelingen onder éénhoofdige leiding te brengen. Het doel hiervan is een optimale en integrale bediening van relevante corporate en maatschappelijke stakeholders. Aleman zal in deze functie rechtstreeks aan bestuursvoorzitter Annette Mosman rapporteren.

 

Dina Aleman studeerde rechten in Leiden en werkte daarna als jurist en in diverse strategische
adviesfuncties met focus op financiële dienstverlening. Bij KPMG was zij zeventien jaar partner en verantwoordelijk voor de adviesdienstverlening voor financiële instellingen waaronder verzekeraars en pensioenfondsen. Recentelijk was zij werkzaam als directeur legal, tax en strategie bij pensioenuitvoerder PGGM.

 

Annette Mosman, bestuursvoorzitter APG Groep: “Ik ben zeer verheugd dat Dina aan deze
afdelingen leiding zal gaan geven. We staan in Nederland en als APG voor de grootste
pensioenhervorming ooit. Deze transitie kunnen we alleen goed doen als we in goede verbinding
staan met onze stakeholders. Natuurlijk de fondsen en deelnemers maar ook de samenleving.
Behouden en vergroten van het vertrouwen in het pensioenstelsel is cruciaal. Daarom ben ik blij dat we iemand van de statuur van Dina aan ons kunnen binden om dit mede vorm te geven en uit te voeren. Ik zie uit naar de samenwerking met haar.”