APG start met beleggen in Chinese aandelen

Gepubliceerd op: 19 december 2017

APG gaat voor pensioenfondsklanten en hun deelnemers in Chinese aandelen beleggen. De eerste investering van 250 miljoen wordt zeer binnenkort gerealiseerd.

 

Investeringen met E Fund

De investeringen worden gedaan in samenwerking met E Fund, één van de grootste beleggers van China. APG en E Fund wisselen kennis uit op het gebied van vermogensbeheer, ICT en pensioenadministratie. Het partnership met E Fund past in de strategie van APG en haar pensioenfondsklanten om nadrukkelijk in duurzaamheid en groeimarkten te investeren. Daar verwacht APG op de lange termijn meer rendement voor deelnemers te realiseren.

Bij de selectie van bedrijven kijken APG en E Fund zowel naar het risico-rendement profiel als duurzaamheids-criteria. Doordat APG direct investeert, zonder tussenkomst van externe partijen, zijn ook de kosten van de belegging in Chinese aandelen relatief laag.

 

Aantrekkelijke investeringskansen

Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter APG Groep: “Door slim en duurzaam te beleggen werken we aan een goed pensioen voor deelnemers van pensioenfondsen. De Chinese economie groeit razendsnel en biedt zeer aantrekkelijke investeringskansen. Het partnership met E Fund levert aan beide zijden voordelen op. APG brengt als duurzame pensioenbelegger veel kennis en ervaring op het gebied van ESG met zich mee. E Fund heeft als grote Chinese belegger veel kennis van de lokale markt. APG wil deze kennis in de toekomst ook delen met andere institutionele beleggers.”