APG benoemt Wim Koeleman tot directeur Nieuw Pensioenstelsel

Gepubliceerd op: 5 juli 2021

Wim Koeleman (55) treedt per 1 oktober 2021 in dienst bij APG als Managing Director Nieuw Pensioenstelsel. In deze rol rapporteert hij direct aan bestuursvoorzitter Annette Mosman. Hij gaat leidinggeven aan het programma om pensioenfondsklanten en aangesloten sociale partners te begeleiden bij het opstellen en vormgeven van de nieuwe pensioenregelingen. Ook het aanpassen van de pensioenketen binnen APG, zodat deze tijdig gereed is voor uitvoering en communicatie, valt onder zijn verantwoordelijkheid. Wim Koeleman volgt Wim Henk Steenpoorte op die APG na de zomer verlaat.

 

Koeleman heeft ruim dertig jaar ervaring in senior managementrollen op het gebied van pensioen. In de afgelopen twintig jaar gaf hij leiding aan de honderd professionals tellende pensioenpraktijk van PwC. Voordat hij bij PwC aantrad, was hij jarenlang Hoofd Pensioenen bij KLM/ Blue Sky Group en daarvoor secretaris Pensioenbeleid bij VNO-NCW. Koeleman studeerde rechten in Groningen en behaalde een MBA aan de Rotterdam School of Management. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

Annette Mosman, bestuursvoorzitter APG Groep: “Nederland staat aan de vooravond van de grootste verbouwing van het pensioenstelsel ooit, waarin APG vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt. Ik ben verheugd dat we met de aanstelling van Wim Koeleman een zeer ervaren pensioenmanager in huis halen om deze transitie, samen met onze pensioenfondsklanten, in goede banen te leiden. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking.”

 

“Wij zijn Wim Henk Steenpoorte zeer veel dank verschuldigd. In de eerste jaren van zijn tijd bij APG heeft hij als rvb-lid succesvol het Fondsenbedrijf geleid. En in de afgelopen periode heeft hij de grote lijnen uitgezet voor de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Zijn enorme kennis, ervaring en passie op het gebied van pensioenregelingen, uitvoeringsaspecten en deelnemersgerichtheid hebben wij zeer gewaardeerd. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”