Alineke van den Berge benoemd tot Chief Operating Officer bij APG Asset Management

Gepubliceerd op: 20 december 2022

APG Asset Management heeft Alineke van den Berge (51) benoemd tot Chief Operating Officer. In deze functie is zij verantwoordelijk voor Operations en voor de ontwikkeling en uitvoering van de innovatie-, IT- en digitaliseringsstrategie van het bedrijf. Ze rapporteert aan Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van APG, verantwoordelijk voor vermogensbeheer. De aanstelling van Alineke van den Berge, per 1 januari 2023, is goedgekeurd door de AFM.

  

Alineke van den Berge heeft ruime ervaring in het leiden van operations, technologie en digitale transformatieprocessen, die als pijlers voor de COO-functie worden beschouwd. Opgeleid als architect trad zij in 1998 in dienst van adviesbureau TwynstraGuddde. Daarna vervolgde ze haar carrière bij ABN AMRO. Daar heeft ze over een periode van 22 jaar verschillende functies vervuld. In haar laatste functie was ze Managing Director en Theme owner Products, Services & Process Digitization.

 

Ronald Wuijster: “Bij APG werken we aan een goed pensioen in een duurzame wereld. In de afgelopen jaren hebben we goede rendementen behaald voor onze klanten. Digitalisering is een belangrijk onderdeel van strategie om de best mogelijke prestaties te behalen. Ons doel is om onze

leidende positie op het gebied van digitalisering verder te versterken. Daarom zijn we zeer verheugd met de komst van Alineke, die veel relevante ervaring met zich meebrengt. Ik ben blij dat zij ons team versterkt als COO en ik kijk ernaar uit om samen onze ambitieuze doelen te realiseren”.