Wendela van Uchelen benoemd tot General Counsel APG

Gepubliceerd op: 17 mei 2019

Wendela van Uchelen is per 1 mei 2019 benoemd tot General Counsel bij APG Groep. In deze rol, die nieuw is voor de organisatie, gaat Van Uchelen leiding geven aan de afdeling APG Legal. Hierin zullen de afdelingen Group Legal en Bestuurszaken opgaan. Er zal een sterke en samenhangende APG Legal afdeling inclusief bestuurssecretarisfunctie worden gecreëerd.

 

Wendela van Uchelen (1966) was hiervoor General Counsel bij de Nederlandse Spoorwegen. Daarvoor bekleedde ze vergelijkbare functies bij Danone, Numico en BP, in zowel binnen en buitenland. Zij studeerde rechten in Amsterdam en Cambridge, Engeland. Na haar studie startte ze bij Nauta Dutilh als advocaat. Zij is commissaris bij PZEM en bestuurslid bij Kids Rights.

 

Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter APG: “Gezien de complexiteit van de toezichthoudende gremia binnen en buiten APG, hebben we een grote behoefte aan een sterke en samenhangende Legal functie die interne en externe governance borgt. We zijn zeer verheugd dat Wendela aan deze nieuwe afdeling leiding wil gaan geven en ook verantwoordelijkheid wil dragen voor een optimale inrichting ervan. Met haar opleiding en brede ervaring heeft zij alles in huis om dat hier bij APG tot een succes te maken. Ik zie uit naar de samenwerking met haar.”