“Waarom zou ik mij niet breder oriënteren?”

Gepubliceerd op: 14 september 2022

Digitalisering is in een enorme stroomversnelling terechtgekomen en de vraag naar goed IT-personeel is groter dan ooit. Tijdens de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel werft APG nieuw talent onder andere via een IT-traineeship in samenwerking met recruitmentpartner Working Talent (zie video). Net afgestudeerden en zij-instromers starten na een bootcamp van acht weken als trainee op verschillende functies binnen Business Improvement & Change. Zo ook DevOps Engineer Ardi Cengo.

 

Na zijn studie Biomedische wetenschappen ging Ardi bij de Universiteit Maastricht aan de slag onderzoeker. Een groot gedeelte van zijn werkzaamheden was het verzamelen en analyseren van data. En doordat data tegenwoordig in steeds grotere volumes en snelheid wordt verkregen, was het noodzakelijk voor Ardi om zich steeds meer te verdiepen in IT-technieken. “Door middel van deze technieken kan de data namelijk beter bijgehouden en verwerkt worden. Wat ik al snel leerde is het grote belang en de kracht van IT hierbij. Dit wekte alsmaar meer mijn interesse. Waarom zou ik dit niet uitbreiden buiten mijn vakgebied en me breder oriënteren, was een vraag die ik me het laatste jaar meermaals stelde. Dit maakte dat ik ervoor heb gekozen de wetenschap te verlaten en een IT-traineeship ben gaan volgen, waarbij ik werd opgeleid tot IT-professional.”

 

En toen koos je voor APG om als IT’er aan de slag te gaan, waarom?
Bij mijn oriëntatie op de verschillende IT-traineeships die landelijk werden aangeboden, stuitte ik al snel op Working Talent, met APG als directe opdrachtgever. APG was mij als organisatie reeds bekend, doordat ik gedurende mijn periode bij de Universiteit Maastricht mijn pensioen opbouwde bij ABP. Het motiveerde mij om voor APG te kiezen, doordat de strategie en het beleid van APG van grote impact kunnen zijn op de maatschappij.”

 

Een keuze uit maatschappelijk oogpunt dus?
“Jazeker. Het hebben van een pensioen zorgt voor een goed inkomen voor later. Hoe mooi is het als ik daar een bijdrage aan kan leveren middels mijn dagelijkse werkzaamheden? Niet alleen voor mezelf, juist ook voor de mensen om me heen. Het is motiverend om te mogen werken voor een organisatie met een duidelijke missie, met impact op de gemeenschap. Daarnaast vind ik het fijn dat er binnen APG ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en er een prettige bedrijfscultuur heerst.”

 

Welke bijdrage wil jij leveren aan de uitdaging waar wij voor staan: het nieuwe pensioenstelsel?

“Ik hoop hieraan te kunnen bijdragen door gedurende mijn IT-traineeship kennis en ervaringen op te doen, die ik vervolgens kan toepassen om de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel soepel en zonder risico’s te laten verlopen.”

Waar zet je graag je tanden in?

“Ik wil graag blijven leren en mezelf continue ontwikkelen. Ik kijk er dan ook naar uit mijn tanden te zetten in uitdagende cases. Hier haal ik veel energie uit.”

 

Waar verheug je je op aan het begin van een werkdag?

“Elke dag opnieuw verheug ik me op de uitdagingen die mij te wachten staan. Ik ben momenteel nog volop aan het leren en geniet van dat wat ik elke dag bijleer. Ik heb goed contact met mijn collega’s, zij helpen mij de werkzaamheden onder de knie te krijgen en zorgen voor een fijne werksfeer.”

Wat hoop je te bereiken bij APG?
“Door mezelf continu uit te dagen, te ontwikkelen en op een leuke manier met collega’s samen te werken, hoop ik een mooie toegevoegde waarde te leveren bij APG. Met deze bijdrage bouw ik graag mee aan het toekomstig inkomen van 5 miljoen Nederlanders.”


Dit is de wervingsvideo van APG’s recruitmentpartner Working Talent. Vanaf 0.31 zie je APG en Ardi in beeld.

Ken jij iemand in je netwerk die in de IT werkt of een carrièreswitch wil maken? Laat diegene dan een kijkje nemen op Vacatures bij APG | APG.