Thijs Aaten benoemd tot nieuwe CEO van APG Asset Management Asia

Gepubliceerd op: 24 augustus 2022

Thijs Aaten wordt per 1 september benoemd tot CEO van APG Asset Management Azië. Hij volgt Wim Hazeleger op, die na tien jaar terugtreedt als CEO Asia Pacific. Hazeleger verlaat APG om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Michael van Ommeren treedt met ingang van 1 september toe tot het leiderschapsteam Asia-Pacific als de nieuwe CFRO. Zowel Thijs als Michael hebben Hong Kong als standplaats, het regionale hoofdkantoor van APG in Asia-Pacific.

 

Thijs Aaten is een senior executive met meer dan 27 jaar ervaring en een brede expertise op het gebied van financiële dienstverlening. Hij trad in 2001 in dienst bij APG en heeft tal van managementfuncties vervuld in Nederland en Hong Kong, meest recentelijk als Chief Finance & Risk Officer (CFRO) van APG Asset Management Azië. In deze rol was Aaten de afgelopen vier jaar verantwoordelijk voor risicomanagement, compliance en financiën. Daarvoor richtte hij het APG Treasury Center op, een beleggingsonderneming die dient als centrale handelsdesk en tegenpartij voor de klanten en fondsen van APG. Aaten is daarnaast bestuurslid van ISDA, de internationale Swaps and Derivates Association.

 

Michael van Ommeren volgt Aaten op als CFRO van APG Asset Management Asia. Zijn vorige positie was die van Chief Operating Officer bij Indosuez Wealth Management, waar hij daarnaast verantwoordelijk was  voor de financiële en treasury-functie. Daarvoor werkte hij onder meer als Chief Operating Officer voor de vestiging Hong Kong van ABN Amro Bank en Standard Chartered Bank in Singapore, waar hij ervaring opdeed in operationeel risicobeheer. Van Ommeren is een doorgewinterd executive met meer dan 20 jaar werkervaring in Azië. Hij is goed op de hoogte van de issues en dossiers binnen de CFRO-column. Ook vertegenwoordigde hij tussen 2016 -2020 op vrijwillige basis de rol van vice-voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Hong Kong.

 

Als CEO van APG Asset Management Asia was Hazeleger verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de strategie van APG Asset Management in Asia-Pacific en de bedrijfsactiviteiten in de kantoren in Hong Kong, Shanghai en Peking. Onder leiding van Hazeleger zijn herstructureringsplannen ontwikkeld en met succes geïmplementeerd, waaronder de optimalisatie van organisatiestructuren, de visie en versterking van het leiderschap.

 

Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management: “We zijn Wim veel dank verschuldigd voor de manier waarop hij de rol van CEO van APG Asset Management Asia in de afgelopen tien jaar heeft ingevuld. Onder zijn leiding is APG Asset Management Asia in omvang verdrievoudigd tot ongeveer 100 mensen en groeide het beheerd vermogen met 400%+ tot ongeveer US$30 miljard. We hebben zijn toewijding, expertise en vermogen om anderen mee te nemen in transities, enorm gewaardeerd. Namens APG wens ik hem het allerbeste bij de invulling van zijn toekomstige activiteiten.”

 

“We zijn dankbaar dat Thijs de functie van CEO in Asia-Pacific overneemt. Hij is een ervaren financieel expert en APG profiteert al jaren van zijn brede visie en vermogen om kansen te benutten. Zijn ervaring op het vlak van zowel financieel als risicobeheer en zijn vier jaar in Hong Kong zorgen ervoor dat een soepele overgang van het leiderschap en de continuïteit voor onze activiteiten in Asia-Pacific is gewaarborgd.

 

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking met zowel Thijs als Michael en de succesvolle voortzetting van onze activiteiten in Asia-Pacific.”