Sarah Russell nieuwe commissaris bij APG en APG Asset Management

Gepubliceerd op: 12 januari 2021

Sarah Russell (1962) is per 15 mei 2021 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van zowel APG Groep NV als van APG Asset Management NV.

Zij volgt Maes van Lanschot op, die op dezelfde datum afscheid neemt na twee termijnen van vier jaar.

 

Sarah Russell is al meer dan 25 jaar werkzaam in de internationale financiële sector en het wereldwijde vermogensbeheer, zowel in Europa als in haar geboorteland Australië. Inmiddels woont ze al meer dan 20 jaar in Nederland.

Zij is afgestudeerd in de toegepaste financiën aan de Macquarie University in Sydney. Sarah Russell was CEO van Aegon Asset Management van 2010 tot 2019, en lid van de raad van bestuur van Aegon NV van 2016 tot 2019. Momenteel is zij niet-uitvoerend bestuurder van Nordea Bank (sinds 2010) en commissaris bij The Currency Exchange Fund (sinds 2019).

 

Pieter Jongstra, voorzitter rvc APG Groep: “Met Sarah Russell verwelkomen we een zeer ervaren en deskundig lid binnen de rvc. Zij heeft in haar loopbaan uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van financiële dienstverlening, vermogensbeheer en risk management. Het is bijzonder belangrijk dat zij ook toetreedt tot de rvc van APG AM en als verbindingspersoon tussen beide rvc’s kan optreden. We kijken uit naar een plezierige samenwerking. Tegelijkertijd maak ik van de gelegenheid gebruik om Maes van Lanschot zeer hartelijk te danken voor zijn waardevolle inzet en gewaardeerde bijdrage gedurende de afgelopen acht jaar.”

 

Samenstelling rvb APG en AM

Met de komst van Sarah Russell zal de rvc van APG Groep uit 3 vrouwen en 3 mannen bestaan. De rvc van APG AM bestaat na de start van Sarah Russell uit 1 vrouw en 2 mannen. Dit betekent dat APG dan voldoet aan het streefcijfer waarbij ten minste 30% van de rvc uit vrouwen bestaat.

De rvc van APG Groep is per 15 mei 2021 als volgt samengesteld: Pieter Jongstra (voorzitter), Dick van Well (vicevoorzitter), Roger van Boxtel, Claudia Zuiderwijk, José Meijer en Sarah Russell.
Die van APG AM is per 15 mei 2021 als volgt samengesteld: Bart Le Blanc (voorzitter), Knut Kjaer en Sarah Russell.