Ronald Wuijster herbenoemd tot lid raad van bestuur APG

Gepubliceerd op: 31 maart 2022

Ronald Wuijster (55) is voor een tweede termijn benoemd tot lid van de raad van bestuur van APG Groep NV, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland. Hij blijft verantwoordelijk voor de portefeuille Asset Management en daarmee eindverantwoordelijk voor advisering over en uitvoering van het beleggingsbeleid van de pensioenfondsen die door APG worden bediend. De benoeming van Ronald Wuijster geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door de aandeelhouders. Naast zijn rol als lid raad van bestuur is hij ook directievoorzitter van APG Asset Management. APG Groep beheert ruim 600 miljard euro pensioenvermogen en zorgt ervoor dat ruim 4,5 miljoen mensen erop kunnen vertrouwen dat hun opgebouwde pensioenrechten op de juiste manier worden belegd, geadministreerd en uitgekeerd.

 

Ronald Wuijster heeft ruim dertig jaar ervaring in de beleggingswereld, waarvan twintig jaar als bestuurder en directeur. Sinds 2006 bekleedde hij bij APG diverse topposities, onder meer als managing director Strategic Portfolio Management en als Chief Investment Officer. Voor hij APG kwam versterken, vervulde hij diverse directeursrollen bij Robeco, onder meer op het gebied van corporate strategie, ontwikkeling en onderzoek. Wuijster studeerde bedrijfseconomie en rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

Annette Mosman, voorzitter raad van bestuur APG: “Ik ben bijzonder blij dat Ronald zich weer voor vier jaar aan ons heeft verbonden. We staan aan de vooravond van de grootste pensioenhervorming ooit en daarmee ook voor een belangrijke transformatie van APG. In het nieuwe stelsel zullen vermogensbeheer en pensioenadministratie veel dichter bij elkaar komen. Dan is Ronalds inhoudelijke kennis en ervaring essentieel. Maar minstens zo belangrijk is het dat hij als professional en persoon bijdraagt aan de stabiliteit en teamgeest in de raad van bestuur. Dat zullen we als raad van bestuur in de komende overgangsjaren goed kunnen gebruiken.”

 

Pieter Jongstra, voorzitter raad van commissarissen: “Met ruim €600 miljard aan pensioenvermogen onder beheer behoort APG tot de wereldtop van beleggingsinstellingen. Onze pensioenfondsklanten stellen terecht hoge eisen aan onze beleggingsactiviteiten, met duurzaamheid als belangrijke randvoorwaarde. Daarom zijn we blij dat we Ronald Wuijster weer voor vier jaar aan ons hebben kunnen binden. Hij beschikt over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van langetermijn verantwoord beleggen. Namens de RvC wens ik hem veel succes voor deze nieuwe termijn.”