Pieter Jongstra nieuwe voorzitter raad van commissarissen APG

Gepubliceerd op: 27 januari 2020

Pieter Jongstra RA (63) is door de raad van commissarissen van APG Groep NV (APG) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Jaap van Manen op, die per 1 januari 2020 terugtrad als voorzitter. Jongstra was in de afgelopen weken al plaatsvervangend voorzitter van de raad van commissarissen. APG beheert 534 miljard euro aan pensioenvermogen voor verscheidene pensioenfondsen en zorgt ervoor dat 4,6 miljoen deelnemers erop kunnen vertrouwen dat hun opgebouwde pensioenrechten op de juiste manier worden belegd, geadministreerd en uitgekeerd.

 

Pieter Jongstra is sinds februari 2015 lid van de raad van commissarissen van APG. Hij heeft een groot gedeelte van zijn loopbaan bij EY gewerkt, waarvan meer dan 14 jaar in (inter)nationale bestuursfuncties. Van medio 2015 tot medio 2018 was Jongstra voorzitter van de beroepsorganisatie van accountants (NBA) Hij bekleedt diverse nevenfuncties. Hij is lid van het bestuur en penningmeester van Stichting Ondersteuning Nederlandse Bachvereniging en lid van de raad van commissarissen Mazars NV en van CZ.

 

Dick van Well, vicevoorzitter van de raad van commissarissen van APG: “Met Pieter Jongstra krijgen we een zeer ervaren en deskundige voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is al geruime tijd commissaris en heeft veel kennis van APG en de sterk veranderende omgeving. Bovendien heeft hij een goede verstandhouding met de raad van bestuur. We kijken uit naar een plezierige continuering van de samenwerking.”

 

De raad van commissarissen van APG Groep is nu als volgt samengesteld: Pieter Jongstra (voorzitter), Dick van Well (vicevoorzitter), Roger van Boxtel, Maes van Lanschot, Edith Snoeij en Claudia Zuiderwijk.