Peter Branner vertrekt na 4,5 jaar jaar als Chief Investment Officer bij APG Asset Management

Gepubliceerd op: 1 februari 2023

Na  4,5 jaar als Chief Investment Officer (CIO) bij APG Asset Management, verlaat Peter Branner APG per eind april. Hij gaat per 1 mei in Londen een nieuwe uitdaging aan bij Aberdeen Investment Management. Sinds zijn aanstelling in 2018 was Branner verantwoordelijk voor de vermogensbeheeractiviteiten en het optimaliseren van verantwoorde en lange-termijn rendementen. APG maakt een interne oplossing bekend voor de opvolging van Peter. 

 

Ronald Wuijster, lid Raad van Bestuur APG en CEO van APG Asset Management: “Sinds Peters aanstelling, 4,5 jaar geleden, heeft APG zowel het interne team van zeer professionele investment managers kunnen versterken als de omvang van het extern beheerde vermogen conform plan kunnen afbouwen. Hierdoor is Asset Management verdubbeld tot nu meer dan 400 beleggingsprofessionals. Ik dank Peter voor zijn enorme bijdrage aan deze groei, scherpe analyses, prestaties en collegialiteit en wens hem alle succes bij Aberdeen Investment Management.”

 

Mede daarom wordt de functie van CIO na het vertrek van Peter verder verzwaard en gesplitst in een CIO Capital Markets en een CIO Private Investments. Na het vertrek van Peter zullen deze posities, voorlopig op interim basis en in afwachting van goedkeuring door AFM, worden ingevuld door Herman Slooijer (Capital Markets) en Patrick Kanters (Private Investments), die daarmee deel gaan uitmaken van de management board van APG AM. Een aantal rapportagelijnen zal worden overgenomen door Ronald Wuijster.

 

De overstap naar zijn nieuwe functie in Londen komt voor Branner op een logisch moment: “Ik verhuis later dit voorjaar terug naar Londen om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Aberdeen Investment Management. Ik kijk terug op een mooie en intensieve tijd bij APG Asset Management. In mijn rol als CIO heb ik de organisatie enorm zien groeien en verder zien professionaliseren. Ik vond het een voorrecht dat ik hier als CIO heb mogen werken, samen met een geweldig team. Ik draag mijn functie met het volste vertrouwen over aan mijn twee opvolgers.”

 

Ronald Wuijster: “Ik ben bijzonder trots dat we de opvolging van Peter, voorlopig op interim basis, intern kunnen vervullen. Dat doet recht aan het talent en de kwaliteiten van mijn collega’s en stelt ons in staat om een volgende stap te zetten voor onze klanten”.