Open Universiteit vierde aandeelhouder Brightlands Smart Services Campus

Gepubliceerd op: 24 november 2021

De Open Universiteit wordt per 1 januari 2022 aandeelhouder van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Daarmee krijgt de campus naast de founding fathers APG, Universiteit Maastricht en Provincie Limburg een vierde aandeelhouder. De overeenkomst tussen de Open Universiteit en Brightlands Smart Services Campus is op 23 november ondertekend.

 

Brightlands Smart Services Campus staat voor een community van 80 grote en kleine bedrijven, startups, (kennis) instellingen en organisaties. Naast APG zijn onder andere CBS, Accenture, Conclusion, Nationale Politie, TNO en a.s.r aangesloten bij de campus. Samen innoveren zij op het gebied van de inzet van Data Science en Artificial Intelligence in onder meer de publieke en financiële dienstverlening, duurzaamheid, zorg en onderwijs.


Versnellen
‘Dit is een fantastische ontwikkeling voor onze campus’, aldus Astrid Boeijen, CEO van de campus. ‘De Open Universiteit heeft digitalisering in het hart van de organisatie, is dé expert in Nederland in het digitaliseren van onderwijs en maakt het mogelijk om ambities van bijvoorbeeld de AI-hub Brightlands te versnellen. We zijn hiermee in staat om samen te investeren in de majeure uitdagingen op het gebied van digitalisering in onder meer publieke dienstverlening, financiële dienstverlening, gezondheid en duurzaamheid, op weg naar brede welvaart voor deze regio en Nederland.’

 

Lees hier het persbericht van Brightlands Smart Services Campus.