Marjolein de Jongh nieuwe Managing Director Strategy & Change

Gepubliceerd op: 20 januari 2020

Marjolein de Jongh (46) is per 20 januari 2020 benoemd tot Managing Director Strategy & Change bij APG Groep NV, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland. In deze rol is zij verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de visie, strategie en lange termijn doelen van de onderneming. Daarnaast gaat zij de veranderstrategie verder vormgeven en uitvoeren, in lijn met de nieuwe positionering van APG. Marjolein rapporteert rechtstreeks aan lid van de raad van bestuur Francine van Dierendonck.

Marjolein heeft ruime ervaring op het gebied van grootschalige strategieprojecten en transformaties in de bancaire sector. Zij vervulde in de afgelopen 15 jaar diverse internationale managementposities bij onder meer Royal Bank of Scotland, ING en Standard Chartered Bank. Daarvoor werkte ze bij de Rijksoverheid in diverse strategische beleidsfuncties. Haar laatste rol was Global Head of Trade Transformation bij HSBC. Marjolein studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is getrouwd en heeft twee dochters.

 

Francine van Dierendonck, lid raad van bestuur APG Groep, verantwoordelijk voor Strategie & Change, Corporate Communicatie, Innovatie en DWS: “Onze sector is in verandering en APG wil als grootste pensioenuitvoerder deze verandering mede vormgeven. Pensioen gaat immers over mensen, over leven en over samen leven.

 

Wij willen ervoor zorgen dat niet alleen wij, maar ook onze ouders en kinderen een goed inkomen hebben voor nu, straks en later. Als autoriteit op het gebied van pensioen en deelnemers, kunnen wij verschil maken, mits we heldere strategische keuzes maken en de organisatie wendbaarder wordt. Ik heb er vertrouwen in dat Marjolein, met haar ervaring op het gebied van strategie en verandermanagement, een belangrijke bijdrage zal leveren om deze doelen te realiseren. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”