Knut Kjær in rvc APG Asset Management

Gepubliceerd op: 16 april 2018

De algemene vergadering van aandeelhouders van APG Asset Management N.V. heeft de heer Knut Kjær (1956, Noorse nationaliteit) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van APG Asset Management voor een termijn van vier jaar. Zijn commissariaat gaat in op 11 april 2018.

 

APG Asset Management is zeer verheugd dat zij Knut Kjær bereid heeft gevonden zitting te nemen in haar Raad van Commissarissen. APG Asset Management beheert zo’n € 475 miljard voor Nederlandse Pensioenfondsen.
APG Asset Management is een onder toezicht staande beleggingsinstelling en heeft een AIFMD vergunning en een eigen Raad van Commissarissen.

De heer Kjær kan bogen op ruime internationale ervaring in de financiële wereld en in asset management in het bijzonder. Hij behaalde zijn Master Degree Economie aan de Universiteit van Oslo. Van 1997 tot 2008 was hij oprichter en CEO bij Norges Bank Investment Management. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het management van het grootste deel van de Noorse buitenlandse (olie)reserves.
Voor zijn bijdrage aan het management van het Overheidspensioenfonds, de Noorse economie en de toekomstige financiering van pensioenen, werd hij in 2008 geridderd door koning Harald van Noorwegen.

Sinds 2011 is hij Chairman en partner bij FSN Capital Partners, een Noorse Private Equity firma. Sinds 2017 is hij voorzitter van Sector Asset Management. Momenteel bekleedt de heer Kjær adviesfuncties bij onder andere de Government of China Investment Corporation en de Monetary Authority of Singapore. Van 2008 tot 2016 was de heer Kjær lid van het Investment Committee van ABP.

De Raad van Commissarissen en de Directie van APG Asset Management zeggen over de benoeming:
“Wij zijn erg blij dat Knut toetreedt tot onze Raad van Commissarissen gezien zijn grote kennis en ervaring op het gebied van top class investment management. Wij zijn ervan overtuigd dat Knut een zeer waardevolle bijdrage kan leveren aan de governance van APG Asset Management. Daarnaast is het plezierig dat hij ons bedrijf al goed kent door zijn voormalig lidmaatschap van het Investment Committee van ABP. Wij zien uit naar de samenwerking met hem.”

 

De Raad van Commissarissen van APG Asset Management bestaat na de benoeming van de heer Kjær uit 3 leden:Maes van Lanschot, voorzitter, Bart Le Blanc, vice voorzitter, Knut Kjær, lid.