“Er komt toch wel veel kijken bij het werken in zo’n groot bedrijf”

Gepubliceerd op: 2 juni 2022

Scholier Danique (15) is één dag Baas van Morgen bij APG

 

Eén dag de baas zijn bij een groot bedrijf, hoe cool is dát? Niet naar school maar zelf de touwtjes in handen hebben. Danique Prick nam op 1 juni plaats op de stoel van Jan Nijland, Directeur Risk & Compliance bij APG. Omdat Danique geïnteresseerd is in architectuur haakte ze ook aan bij het team van binnenhuisarchitecten die enkele etages van het APG gebouw in Heerlen renoveren. Ze dacht mee over een prettige inrichting, waarbij zo veel mogelijk wensen van de medewerkers worden meegenomen.

 

“Oei, wat is dit moeilijk,” zucht Danique. “Als binnenhuisarchitect maak je keuzes voor de mensen die hier werken. Als die niet tevreden zijn, maak je hun werk alleen maar moeilijker.” Op een plattegrond tekent ze alle elementen voor een goede werkvloer in. Niet alleen plekken waar je geconcentreerd kunt werken. Mensen moeten ook bij elkaar komen om te overleggen of een kop koffie te drinken. Ze moet rekening houden met veel dingen: de lichtinval bijvoorbeeld of het soort werkzaamheden van de afdeling. En dan moet het er natuurlijk ook zo mooi mogelijk uitzien. “Jullie mogen best een beetje helpen hoor,” spoort ze APG’s facilitair specialisten Manon van den Boorn en Joyce Dekkers aan. De dames snappen wel dat Danique overweldigd is. “Wij hebben al jarenlang ervaring en kennen het gebouw en de medewerkers heel goed. En zelfs dan is het inrichten van een afdeling nog lastig.”

Spannend
Danique is een beetje stil van haar dag als baas van APG. “Er komt echt veel bij kijken als je het goed wilt doen voor iedereen. Het bedrijf is zo groot, en iedereen weet al zo veel. Heel spannend om dan je mening te geven.” Jan Nijland weet zeker dat ze er wel komt. “Danique is nieuwsgierig en weet precies wat ze wel en niet wil. Geen binnenhuisarchitectuur maar gebouwen ontwerpen. Wat mij betreft blijft ze die droom najagen. Goed haar best doen op school en uitdagingen zoals de Baas van Morgen niet uit de weg gaan. Ook al was dat voor haar best spannend.”

 

Ondertussen reikt Danique nog een prijs uit aan een collega die zich inzet voor duurzaamheid binnen APG. Tja, ook dat hoort bij het werk van een directeur.

JINC
De Baas van Morgen is een project van JINC, waarin scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand een steuntje in de rug krijgen voor een eerlijke(re) kans op de arbeidsmarkt. Wat Jan betreft een heel goed initiatief, waar hij graag aan meewerkt. “Als een van de grootste werkgevers in de regio voelen we ons maatschappelijk betrokken bij de ontwikkeling van Heerlen en haar inwoners. Onderwijs en ontwikkeling van leerlingen staat aan de basis daarvan. Dat is ongelooflijk belangrijk.”