APG ontwikkelt leidraad voor Covid-19 obligaties

Gepubliceerd op: 13 mei 2020

APG heeft een leidraad (Engelstalig) gepubliceerd die bedrijven inzicht geeft welke Covid-19 gerelateerde uitgaven mogelijk kwalificeren als sociale of duurzame obligatie.

 

Een groeiend aantal banken, bedrijven en overheidsinstanties heeft de laatste maanden zogenaamde Covid-19 obligaties uitgegeven. De opbrengst hiervan wordt onder meer gebruikt voor het financieren van noodmaatregelen en steunpakketten voor het midden- en kleinbedrijf. Sinds eind maart heeft APG namens haar pensioenfondsklanten meer dan € 350 miljoen belegd in Covid-19 obligaties.

 

“Voor bedrijven die obligaties willen uitgeven is het niet altijd duidelijk welke Covid 19-gerelateerde activiteiten kunnen worden aangemerkt als ‘sociaal’ of ‘duurzaam’”, zegt Joshua Linder, credit analist Vastrentende Waarden bij APG Asset Management. “Om een ​​deel van die onzekerheid weg te nemen, hebben we een leidraad ontwikkeld waarin staat hoe we denken over maatregelen die mogelijk kunnen worden gefinancierd met de uitgifte van sociale en duurzame obligaties. We menen dat het nuttig is om voorbeelden te laten zien van activiteiten die mogelijk in aanmerking komen. ”

 

Het doel van APG is om de richtlijnen met andere partijen in de markt te delen om zo de uitgifte van Covid-19 obligaties te stimuleren en tegelijkertijd de integriteit van de markt te handhaven. Als verantwoorde langetermijnbelegger draagt ​​APG actief bij aan uitbreiding van de markt voor green bonds. Tegelijkertijd benadrukken we het belang van transparantie en hoge kwaliteitsnormen voor verantwoorde, duurzame groei.